Çene Estetiği Ameliyatı
Home » Çene Cerrahisi »
Çene bölgesine birçok operasyon yapılarak çene düzeninde değişiklikler yapılabilir. Bunlar çene törpüleme veya kısa çeneleri uzatma gibi bir çok cerrahi müdahale ile çene estetiği yapılabilir.
Çene estetiği fiyatları
Çene çok geniş bir alan. Çift çene, çene törpüleme, çene ucu, çene köşeleri ve çene implantı fiyatları birbirinden farklı. Ayrıca çene muayene edilmeden fiyat vermek imkansız. Bu yüzden muayene olmanızı tavsiye ederiz. Muayenelerimiz ücretsizdir. Uzaktan olan hastalar için
WhatsApp dan resim göndererek de fiyat alabilirsiniz. Aşağıdaki WhatsApp butonuna basarak asistanlarımıza bağlanabilir, ortalama olarak çene ameliyatı fiyat bilgisi alabilirsiniz.
Ödeme Seçenekleri
Çene ameliyatını taksitle kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. ( Sadece anlaşmalı bankalarda ) Ayrıca tüm bankaların kredi kartları ve banka kartları tek çekim için geçerlidir. Bir de nakit olarak da ameliyat ücretini ödeyebilirsiniz.
Operasyon Karnesi
Operasyon yeri | Hastane |
Anestezi türü | Genel |
Ameliyat süresi | 1,5 – 3 Saat (Operasyon türüne bağlı değişken) |
Türkiye de kalma süresi | 4 – 7 gün |
Ameliyat izi | İzsiz |
Ne kadar kalıcı | Ömür boyu |
İlk duş | 3 – 4 gün sonra |
Tamamen iyileşme | 30 – 45 gün |
Beslenme | Aynı gün, 1 hafta sıvı ve yumuşak gıdalar |
Hastane de kalma süresi | 1 gece |
İşe dönüş | 7 – 14 gün |
Ağrı, Acı | 7 gün hafif ağrılar |
Yan etkiler | Şişlik, kızarıklık, 3-4 gün baş ağrısı, ödem |
Tıbbı malzemeler | medpor implant, titanyum plak, vida |
Refakatçı | İlk gün gerekli |
Çene ameliyatı öncesi sonrası
Çene bizim özel ilgi alanımızdır. Bir çok çene ameliyatını rahatlıkla gerçekleştirebiliyor. Ama öncesi sonrası bu alandan paylaşamıyoruz. Dilerseniz WhatsApp hatlarımızdan yazın, asistanlarımız size yardımcı olsunlar. Aynı zamanda muayene esnasında doktor bey tarafından da çene ameliyatı olanlar ve son halleri sizinle paylaşılabilir. Bir diğer seçenek ise, instagram hesabımızdır. Aşağıda ki linke tıklayarak daha önce çene ameliyatı olanların öncesi sonrası görüntülerini görebilirsiniz.
Çene estetiği nedir ?
Çene estetiği, bireylerin çene yapısını ve yüz profilini iyileştirmeyi amaçlayan bir dizi estetik cerrahi işlemi içerir. Bu tür bir estetik müdahale, çenenin şeklini, boyutunu ve pozisyonunu değiştirebilir, böylece yüzün diğer özellikleriyle daha uyumlu bir görünüm sağlar.
Çene estetiği kalıcı mı?
Çene estetiği, çenenin görünümünü iyileştirmek için yapılan cerrahi veya cerrahi olmayan işlemleri içerir. Bu işlemlerin kalıcılığı, uygulanan yönteme bağlı olarak değişebilir:
- Cerrahi Çene Estetiği: Cerrahi yöntemler genellikle daha kalıcı sonuçlar sunar. Çene implantları veya yeniden şekillendirme gibi cerrahi işlemler genellikle uzun süreli veya kalıcı etkilere sahiptir. Ancak, zamanla yaşlanma ve diğer faktörler nedeniyle bazı değişiklikler olabilir.
- Cerrahi Olmayan Çene Estetiği: Dolgu enjeksiyonları gibi cerrahi olmayan işlemler genellikle geçici sonuçlar sunar. Bu tür işlemlerin etkileri birkaç aydan birkaç yıla kadar sürebilir ve düzenli tekrar tedavileri gerektirebilir.
Her iki durumda da, çene estetiği sonuçlarının bireysel faktörlere, uygulanan tekniğe ve hastanın yaşam tarzına bağlı olarak değişebileceğini unutmamak önemlidir. Ayrıca, her estetik işlemde olduğu gibi, çene estetiğinin de bazı riskleri ve olası yan etkileri vardır. Bu nedenle, estetik bir işlem düşünüyorsanız, deneyimli bir plastik cerrah veya estetik doktor ile detaylı bir görüşme yapmanız ve beklentilerinizi netleştirmeniz önemlidir.
Çene Estetiği Nasıl Yapılır
Çene bölgesine yapılan cerrahi müdahaleler genelde estetik amaçlı yapılır. Bunun dışından orotdontisler ile de yapılan zorunlu işlemler olabilir. Fakat ben 2014 yılı itibari ile bir devlet kurumunda çalışmadığım için bir devlet desteği ile bu ameliyatı yapmam söz konusu değildir.
Çene Törpüleme
Çene törpüleme ameliyatı pratikte kullanılan bir çene estetiği türüdür. Genelde çok uzun veya geniş çeneleri küçültmek için yapıyoruz. Çok uzun çene ameliyatlarında da kullanımı doğru olmuyor. O yüzden minik çene küçültme işlemleri için birebir pratik bir ameliyattır.
Çene törpüleme ameliyatları ağız içinde açılan bir kesi ile yapılır. Ameliyat genel anestezi ile yapılır. Ameliyathane de yapılması gerekir. Tam donanımlı bir hastane çatısı altında yapmak doğru olandır. Ameliyat sonrasında bir süre yemesine içmesine dikkat etmesi gerekir. 1 ay süre ile kontrol altında tutmamız gerekir. Sonuç olarak daha küçük bir çene ile 1 ay sonra tanışmanız mümkündür.
Alt çene ameliyatı
Bazı durumlarda alt çeneyi geriye almak durumunda olabiliyoruz. Özellikle alt çenenin önde olduğu durumlarda. Alt çenenin önde olması hem fonksiyonel hem de estetik açıdan kötü bir durum. Çünkü ön dişlerinizle bir şey kopartamıyorsunuz. Ya elinizle ya da azı dişlerinizle katı gıdaları kopartmak zorunda kalıyorsunuz. Bu gibi durumlarda ortodontik tedavi süreci bitiminde ağız içinden girerek, alt çeneyi geriye doğru alıyoruz. Bazı hastalarda 1cm hatta 12mm kadar geriye aldığımız hastalarımız oluyor. Bu inanılmaz bir değişik oluşturuyor yüzünüze. İnanılmaz mükemmel bir orana kavuşmuş oluyorsunuz. Bu ameliyatı 1 – 1,5 saat içinde bitiriyoruz. Bir gece hastane de misafirimiz oluyorsunuz. Alt ve üst dişlerinizi birbirine bağlamıyoruz. Ağzınızı açıp kapatabileceksiniz. Yemek yiyebileceksiniz. 3 saat sonra sıvı gıda olmak şartı ile beslenmeye başlıyoruz. 2 gün sonra yumuşak gıdalara geçebiliyorsunuz. Bir hafta içinde ameliyata bağlı ödemler geçiyor. 10 – 14 gün içerisinde iş yaşantınıza dönmüş oluyorsunuz.
Alt çene geriliği
Bazı hastalar alt çene geride olabiliyor. Çözüm ameliyat ile alt çenenin gerektiğince öne alınmasıdır. Kemiklerim pozisyonuna müdahale gerekebilir. Her hasta için farklı tedaviler olsa da çözümü olan bir sorundur. Alt çene geriliği egzersiz ile düzeltmez. Alt çene geriliği ameliyatını estetik ve plastik cerrahlar yapar. Çenesi geride olan insanlar bir estetik cerraha başvurmalıdırlar.
Üst çene ameliyatı
Bu ameliyatı yapmamızı gerektiren problemler;
- üst çenenin geride olması
- Üst çene arkının dar olması
- Güldüğümüz zaman diş etlerimizin çok fazla görünmesi
Her yönde üst çene kemiğine yön verebiliyoruz. Üst çene oturum aksında bir sorun var bunu düzeltebiliyoruz. Öne alabiliyoruz. Açık ısırım deformitesi dediğimiz üst dişlerin alt dişlere oturmamasından kaynaklı problemleri çözebiliyoruz. Bunu da üst çeneyi aşağıya doğru kaydırabiliyoruz. Dolayısıyla aklınıza gelen tüm sorunları bu ameliyat ile gerçekleştirebiliyoruz. Ameliyatı genel anestezi altında bir saat te yapıyoruz. Şaşırtıcı gelebilecek bir şey söylemek istiyoruz, bu ameliyat sonrası hastalar çok az şişerler. Ödemleri çok az olur. Çoğu hastayı ertesi gün taburcu edebiliyoruz. Ödem ve şişlikler bir hafta içinde geçiyor ve sosyal hayatlarına dönebiliyorlar.
Çene hattı belirginleştirme
Çene köşesi bazı hastalarda içerde olabiliyor. Daha silik bir görüntü ortaya çıkartabiliyor. Çene kemiği belirginleştirme ameliyatı ile bu alanın biraz daha dışarıya çıkmasını sağlıyoruz. Bu yüzden genelde erkek hastalar çene belirginleştirme için bize başvurur. İlk önce muayene esnasında hastanın neye ihtiyacı var tespit ederiz. Sonrasında ağız içinden girilen bir ameliyat ile, çene köşesi için üretilmişmiş implantlar kullanıyoruz. Biz Polietilen İmplantlar kullanmayı tercih ediyoruz. Bu implantları titanyum vidalar ile kemiğe sabitliyoruz. Herhangi bir şekilde dönme yer değiştirmeye sebep olmaması için.
Ameliyat çift taraflı yapıldığında 45-50 dk kadar sürüyor. Aynı gün taburcu olabiliyorsunuz hastaneden. İlk 2-3 gün sadece sıvı gıda ile beslenmenizi istiyoruz. Sonrasında yumuşak gıdalara ve akabinde normal gıdalara geçebiliyorsunuz. Ödem şişlik azdır ve ortalama bir hafta içinde toparlarsınız. 10 gün içinde sosyal hayatınıza dönebilirsiniz. Çene köşelerinizde belirginlik ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız, daha maskülen bir ifadeye sahip olmak istiyorsanız bu sorunun çözümlenebileceğiniz bilmenizi isterim.
Çift çene ameliyatı
Bazı çene cerrahisi olgularında, deformitenin çok belirgin olduğu olgularda, bizim çift çene ameliyatı yapmamız gerekir. Çift çene ameliyatlarında hem üst çeneye hem de alt çeneye müdahale edilir. Yapılan müdahale, üst çenenin öne doğru alınması, üst çenenin gömülmesi veya üst çenenin biraz daha aşağıya indirilmesi gibi işlemler yaparız. Aynı şekilde alt çenenin geriye doğru alınması, öne doğru alınması mümkündür. Çift çene ameliyatında kemiği istediğimiz yöne hareket ettirebiliyoruz. Çift çene ameliyatlarında ki amaç normal bir ısırım elde etmektir. Üst dişler alt dişlerin iç kısmına temas eder. Bunu sağlamaya çalışırız.
Çift çene cerrahisi ortalama olarak 3 saatlik bir ameliyattır. Tamamı ağız içerisinden yapılır. Ameliyat sonrasında dişler birbirine bağlanmaz hastanın konuşması ve konforu sağlanır. Dolayısıyla siz bu ameliyattan sonra ağzınızı açıp kapatabileceksiniz. Siz bu ameliyattan sonra konuşabileceksiniz. Siz bu ameliyattan sonra yemeğinizi yiyebileceksiniz. İlk iki gün sıvı gıda ile besleneceksiniz. Dikiş bölgesinde yemek artıkları kalmaması için. 2. günden itibaren yumuşak gıdalara geçebileceğiz. Ortalama 2 hafta sonra ameliyattan önce beslendiğiniz gibi besleniyor olacaksınız. Ödeme ve şişlikler ortalama olarak 10 gün içerisinde geçer. Yine ortalama olarak 2 hafta içerisinde normal hayatınıza dönecek şekilde olursunuz.
Çene Ucu Estetiği
Çene ucunda yapılan bu ameliyatlar farklı teknikler içerebilir. Örnek vermek istesek, bir kişinin çenesi geriye doğru göçük ise, dolgular ve silikonlar ile o bölge doldurulabilir. Kusa ise cerrahi vidalar ile öne uzatılabilir. Veya çok fazla öne doğru gelmiş ise, buna da törpüleme ameliyatları ile çözüm bulunabilir.
Çene ucu ameliyatı bir standart ameliyat değildir. Kişinin çene yapısı ameliyatın türünü belirler. Ameliyat ile yüz yapısına uygun bir şekilde ameliyat yapılması gerekir. Yüz estetiği olmak isteyen hastaların veya burun küçültmek isteyenlerin genelde sorunun çenede olduğunu bilmezler. Yüz estetiği olmak isteyen bir hasta için genelde çene de müdahaleler olur. Ama dediğim gibi ameliyatın çene ucunda ki soruna göre belirlenmesi gerekir .
Ortognatik cerrahi ( Çene Cerrahisi )
Halk arasında çene cerrahisi olarak bilinen çene ameliyatlarının orjinal ismi ortognatik cerrahi dir. Yüzde ki fiziksel sorunları gidermek için yapılır. alt ve üst çeneye müdahale edilerek yamukluk veya şekil bozuklukları giderilebilir.
Ortognatik cerrahi ile diğer bir çözdüğümüz sorun, alt ve üst çenede ki dişlerin birbirine uyumu. Yani hem estetik olarak heme fiziksel bir sorunu çözmek içinde çene cerrahisi uygulanabilir. Diş tedavisi öncesinde mutlaka bir ortodontik tedavi görmek de gerekir. Halk dili ile tel tedavisidir.
Ortognatik cerrahi ameliyatları öncesinde mutlaka röntgen isteriz. Çıkan sonuçlara göre iskeletsel deformiteyi belirler ona göre ameliyat planı hazırlarız. genelde üst veya alt çene veya her ikisinde de önce veya arkada olma sorunu vardır. Bu ortodontik ve iskeletsel analiz sonrasında ameliyatı planlar ve ne kadar büyük bir ameliyat olması gerektiğini belirleriz.
Çene Cerrahisi ameliyatları genel anestezi ile yapılır .Ameliyat ağız içinden olduğu için ameliyat izi kalmaz. Ayrıca ameliyatlar tam teşekküllü bir hastanede yapılır. Her iki çeneye de ayrıca müdahale edilmesi durumunda ameliyat 3 saati rahatlıkla geçmekte. Ameliyat esnasında hasta hiç bir ağrı veya sızı duymaz.
Tek çene ameliyatı
Gerekli çeneye cerrahi müdahale yapılır. Teknik olarak pek farklılık yoktur. Yine ağız içinden izsiz yapılır. Ameliyat süresi eğer sadece tek bir çene ise, 1,5 saat sürer. Tek Çene ameliyatlarında bir hafta sonra hastalarımız normal hayatlarına rahatlıkla dönebilirler. Bazen hastalarda aynı gün taburcu olunabilir.
Çene geriliği ameliyatı
Bazı hastalarda gözlenen bir sorun. Kısa bir işlem ile çene öne alınabilir. Binlerce çene ameliyatı yaptığımız için ameliyat sonrası konfor açısından bazı önlemler de aldık. Hasta genelde aynı gün taburcu ve 2 günlük kısa bir süre sonunda yeme içmeye başlayabilir. Bu tabi ki muayene bulguları uygunsa. Muayene sonrasında net bilgiler paylaşılacaktır.
Ortognatik cerrahi Sonrası Yapılması Gerekenler
Ortognatik cerrahi Sonrasında hastamızı bir veya duruma göre iki gün süre ile hastane de yatırıyoruz. Ameliyat sonrasında 2-3 gün süre ile hastalarımızın sadece berrak sıvı gıda ile beslenmeleri gerekir. 3-4 gün sonra kademeli bir şekilde katı gıdalara da yavaş yavaş geçiş sağlanabilir.
Çift çene ameliyatlarında da süre 10 gün veya 2 haftadır. Ameliyat sonrasında dişler birbirine bağlanmaz. Bazı cerrah arkadaşlara göre bu böyle olmasa da her cerrahın kendi yoğurt yemesi var diyelim. Bu sıklıkla sorulan bir soru olduğu için ameliyat sonrasında dişler birbirine bağlanmaz. konuşmada ve diğer ağız aktivitelerinde sorun yaşanmaz.
Ortognatik cerrahi Fiyatları (Çene Cerrahisi fiyatları)
En azından diğer estetik operasyonlar hakkında ortalama bir fiyat veriyorduk. Ama Çene estetiği fiyatları hakkında gerçekten verilecek bir bilgi yok. Çünkü çene ameliyatları fiyatları tamamen kişisel. Yani bazısında tek çenede sorun var bazısında çift. Bazısında öne kayma var bazı hastalarda arkaya. Kısacası ameliyatın ne türü nede tekniği önceden belli değildir. Bu yüzden fiyat vermek olmaz yanlıştır. Ücret bilgisi verenin de ezberden ve tamamen ticari bir şekilde verdiği kanısındayım.
Ameliyat maliyetini hesaplamak hastayı görmeden olmaz. Hasta muayene edilir, ne yapılacağı tespit edilip, hangi hastanede ameliyatın olacağına kadar verildikten sonra ancak net bir fiyat bilgisi ortaya çıkar. Bu yüzden Ortognatik cerrahi ücretini öğrenmek istiyorsanız, iletişim kısmından bize sorununuzu yazabilirsiniz.
En iyi Çene Cerrahisi Doktoru
Dr. Ali Mezdeği’nin çene cerrahisine özel bir ilgisi vardır. Meslektaşlarının aksine bu alanı zorlayıcı bulmaz. Binlerce çene ameliyatı gerçekleştirmiştir. Uzmanlık tezi Mandibular Distraksiyon Osteogenezisi üzerine deneysel ve klinik çalışmalar içeriyordu.
Akademik Programlar:
- 18-20 Haziran 2007: Estetik Plastik Cerrahi Derneği 11. Ulusal Kongresi ve Yüz Estetik Cerrahisi Kursu.
- 3 Mayıs 2007: Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortognatik Cerrahide Planlama.
- 21-25 Eylül 2004: 26. Kongre.
- 25 Aralık 2003: ‘Yüzde İnvaziv Olmayan Estetik İşlemler’ Paneli – İSTANBUL.
- 6-7 Kasım 2003: ‘Maksillofasiyal Cerrahi ve Distraksiyon’ Kursu – ANKARA.
- 18-20 Ekim 2002: Yeditepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Oral ve Maksillofasiyal Cerrahide Güncel ve İleri Bakış Açıları Sempozyumu – İSTANBUL.
- 3-4 Mayıs 2002: GATA Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Maksillofasiyal Cerrahi Çalıştayı ve Kursu, ANKARA.
Tez Çalışması:
‘Mandibular Distraksiyon Osteogenezisi’ başlıklı klinik tez Haziran 2003’te sunulmuş ve tez jürisi tarafından yeterli görülmüştür.
Op. Dr. Ali Mezdeği aynı zamanda bir TMJ cerrahıdır. Ortodontistlerle işbirliği içinde çene estetiği yapmaktadır. Ortodontik tedavinin gerekli olduğu durumlarda ortodonti uzmanlarıyla birlikte çalışmaktadır. Ayrıca Hollywood çene estetiği alanında uzmanlaşmış çalışmaları bulunmaktadır.
İstanbul çene cerrahisi
Tabi ki Türkiye de bir çok çene cerrahisi alanında uzmanlaşmış cerrah mevcuttur. İstanbul özelinde söyleyebileceğimiz diğer şehirlerimize göre daha fazla alternatif olabileceğidir. Nüfus ve Dünya dan da bir çok hastanın geldiğini düşünürsek, İstanbul da çene estetiği yapan doktorlar bir miktar daha tecrübeli olabilir. Ama Bu Türkiye’nin en iyi çene cerrahisi İstanbul da demek değildir. Her bölgemizde çok iyi plastik cerrahlar vardır.
Çene daraltma ameliyatı
masseter hipertrofisi de kası biz parsiyel olarak inceltiyoruz. Her iki taraftan da aynı miktarda yani eşit kalınlıkta 1/2 kadarını alıyoruz. Kasın tamamını çıkartmıyoruz. çene köşesinde ise törpülemeye ek olarak ufak bir miktar kemik çıkartıyoruz.
Bu küçük dokunuşlar yüzde gerçekten ciddi değişimlere olanak tanıyor. Çene köşelerinde ki kabakulak görüntüsünü net bir şekilde yok ediyor.
V line ameliyatı
Alt çene hattını “V” şeklinde isteyen hastalarımız oluyor. Bu ameliyatın adı V line ameliyatı ( Jaw line Surgery) dır. Ameliyatı yaparken bazı hastalarda çenenin dikey uzunluğunu kısaltacak kemik rezeksiyonları yapılabiliyor. Bazen çiğneme kasını inceltmemiz gerekebiliyor. Bazen de kemik törpülemeleri yapmamız gerekebiliyor. Bazen de V şeklini verebilmek için implant koymamız gerekebiliyor.
Hangi işlemin veya işlemlerin yapılacağına kadar vermek için her durumda sizi muayene etmemiz gerekiyor. Ardından karşılıklı hemfikir olduğumuzda ameliyatı planlamamız gerekiyor.
Son Güncelleme : 09.01.2025